Pyry Paavola, rakennesuunnittelija, rakennustekniikka
Tiesin jo lukiossa, että haluan opiskella teknistä alaa. Tähän vaikutti ehkä se, että olen kasvanut maatilalla, jossa oli aina jotain pientä rakennusprojektia meneillään. Haaveeni toteutui, kun pääsin opiskelemaan Tampereen yliopistoon, jossa suuntauduin rakennesuunnitteluun.
FCG:hen tutustuin ensimmäisen kerran neljäntenä opiskeluvuonna, kun aloin etsiä koulutustani vastaavaa työtä suunnittelutoimistoista. Hain useita paikkoja, mutta FCG erottui jo haastatteluvaiheessa edukseen muista siinä, että yrityksessä on mahdollisuus tehdä laajasti hyvinkin monenlaisia rakennesuunnitteluun liittyviä töitä. Sain paikan Rakennetekniikan tiimistä, jossa aloitin työt vuonna 2020 harjoittelijan nimikkeellä.
Jo harjoittelijana pääsin tekemään projekteja laidasta laitaan. Nyt vakituisena rakennesuunnittelijana työni on keskittynyt lähinnä siltasuunnitteluun, mihin kuuluu myös kentällä tehtävät siltojen tarkastuskäynnit. Töiden ohella olen myös saanut opintoni päätökseen ja valmistun diplomi-insinööriksi keväällä 2022.
FCG erottuu edukseen siinä, että yrityksessä on mahdollisuus tehdä monenlaisia rakennesuunnittelutöitä. Kiinnostavaa on myös pyrkimys tuottaa aina vastuullisempia ratkaisuja asiakkaillemme.
Monipuolisten rakennesuunnitteluprojektien lisäksi yksi kiinnostavimmista asioista työssäni on pyrkimys tuottaa aina vastuullisempia ratkaisuja asiakkaillemme.
Jokin aika sitten selvitimme asiakkaallemme, voisiko paikallisen jätevesilaitoksen olemassa olevaa palkistoa hyödyntää uuden sillan rakentamisprojektissa samalla paikkakunnalla. Teimme laskelmat, jotka eivät sillä kertaa tukeneet palkiston uudelleenkäyttöä, mutta minusta on tärkeää, että olemassa olevan materiaalin kierrätysmahdollisuus kuitenkin selvitettiin.
Siltaprojekteissa ratkomme usein myös asioita, jotka ovat suurelle yleisölle näkymättömiä, mutta joilla on vaikutusta ympäröivään luontoon. Tallaisissa tilanteissa pyydämme usein apua FCG:n ympäristöselvitystiimistä, jotka osaavat konsultoida meitä esimerkiksi siinä, miten eläinten kulkureitit tulisi siltasuunnittelussa huomioida niin, että niiden elämä ei häiriinny.
Töitä joustavasti etänä tai toimistolla
Parasta FCG:n kulttuurissa on joustavuus ja rento meininki. Töitä voi tehdä joko etänä tai toimistolla. Oma lähitoimistoni sijaitsee Tampereella, jossa toimii myös vapaa-ajan toimikuntamme FCGo!, joka järjestää monenlaista aktiviteettia työntekemisen vastapainoksi. Itse olen käynyt pelaamassa sählyä, mutta vaihtoehtona on ollut myös osallistua vaikkapa lintujen bongausretkelle yhdessä kollegoiden kanssa.
Oma kädenjälki näkyy vuosikymmeniä eteenpäin
FCG:n missio ”Hyvän elämän tekijät” tarkoittaa minulle sitä, että ratkomme asiakkaidemme ongelmia tehokkaasti ja teemme suunnittelutyömme vastuullisesti. Merkityksellistä minulle on myös se, että saan jättää oman kädenjälkeni maamerkkeihin, jotka vaikuttavat lähialueeni ihmisten elämään vielä vuosikymmeniä eteenpäin.