Uutinen

AI:n avulla ratkaisuja terveydenhuollon henkilöstön resurssointiin

Operatiivisten kustannusten pienentäminen, kattavien, laadukkainen ja saavutettavien sote-palveluiden tuottaminen yhä pienenevällä henkilöstömäärällä. Mahdoton yhtälö?

Terveydenhuollon kriisiytyneen resurssitilanteen helpottamiseksi ei riitä, että henkilöstöä koulutetaan, houkutellaan ja sitoutetaan enemmän ja paremmin. Täytyy varmistaa, että osaavan henkilöstön aikaa käytetään tehokkaasti siellä, missä ja milloin se eniten tuottaa lisäarvoa.

Älykkäällä automaatiolla, koneoppimisella ja tekoälyllä on potentiaalia mullistaa terveydenhuollon palvelutuotannon johtaminen ja tuottaa ratkaisuja  kriisiytyneeseen resurssitilanteeseen.

Haemme organisaatiota mukaan tutkimus- ja kehittämishankkeeseen, jossa kehitetään tekoälypohjaista ratkaisua sosiaali- ja terveydenhuollon resurssitarpeen ennustamiseen ja resurssien optimointiin. Hankkeen lopputuloksena syntyy organisaatioiden operatiivisten järjestelmien tuottamaan dataan pohjautuva ratkaisu resurssitarpeen muutosten ennustamiseen.

FCG:n tekoälyhanke on osa Business Finlandin, Turun yliopiston, Haaga-Helian ja Metropolian yhteistä tutkimus- ja kehityshanketta: TOTO: Tulevaisuuden kestävää osaamista tekoälyn opein.

Järjestämme hankkeesta avoimen webinaarin 22.8. klo 9.00. Webinaarissa esittelemme tutkimus- ja kehittämishankkeen tarkennetun sisällön. Samallla on mahdollisuus tutustua hankkeen asiantuntijoihin. Ilmoittaudu mukaan webinaariin alla olevan lomakkeen kautta.

Webinaari: Resurssitarpeen ennustaminen terveydenhuollossa -tutkimushanke

Webinaarin sisältö:

  • Hankesuunnitelman esittely
    Ville Jurkkala ja Toni Saalasti, FCG
  • Henkilöstökustannusten ennustaminen, Case-kuvaus
    Data Scientist Lasse Majava, FCG
  • Ennustemallit ja data-analytiikka sosiaali- ja terveydenhuollon resurssoinnissa
    Professori Jukka Heikkonen, UTU, Data-analytiikan tutkimusyksikkö

Ota yhteyttä ja varmista paikkasi kehittämishankkeessa

Ville Jurkkala
Ville Jurkkala
Johtaja, Liiketoiminnan kehittäminen
Lähetä viesti