Uutinen

FCG käynnistämässä tekoälyhanketta, joka tähtää terveydenhuollon resurssitarpeen ennustamiseen

Hanketta valmistellaan osana Business Finlandin, Turun yliopiston, Haaga-Helian ja Metropolian tutkimus- ja kehityshanketta: TOTO: Tulevaisuuden kestävää osaamista tekoälyn opein.

Hankkeessa kehitetään tekoälyä hyödyntävää ennustemallia, jonka avulla organisaatiot voivat ennustaa oman henkilöstönsä vaihtuvuutta ja resurssitarvetta. Hankkeen lopputuloksena syntyy organisaatioiden operatiivisten järjestelmien tuottamaan dataan pohjautuva ennustemalli resurssitarpeen ennustamiseen.

Hankkeen pohjalta kehitetyn ratkaisun avulla voidaan mm. ennustaa potilaiden määrää, hoitoisuutta sekä henkilöstössä tapahtuvia muutoksia (poissaolot ja vaihtuvuus). Yksikkökohtaisten ennusteiden avulla autetaan esihenkilöitä suunnittelemaan, ennakoimaan ja allokoimaan henkilöstöresursseja tarkemmin ja tehokkaammin ja näin välttämään henkilöstön ylitöitä tai ulkoisten sijaisten tarvetta.

Haemme hankkeeseen mukaan terveydenhuollon organisaatioita kehittämään ja pilotoimaan rakennettavaa ennustemallia. Hanke toteutetaan aikavälillä 1.4.2023 – 31.3.2025.

Voit ladata hankkeesta kertovat esitteen tästä.

Ja mikäli sinulla herää kysymyksiä tai haluat ehdottomasti mukaan, ota meihin yhteyttä.

Ville Jurkkala
Ville Jurkkala
Johtaja, Liiketoiminnan kehittäminen
Lähetä viesti