Uutinen

FCG modernisoi Pakistanin maatalousmarkkinaa

FCG on solminut sopimuksen Aasian kehityspankin kanssa Pakistanin Punjabin maakunnan maatalousmarkkinoita valmistelevasta kehityshankkeesta. Hankkeen arvo on 0,5 miljoonaa euroa. 

Hankkeella tähdätään Punjabin maataloustuotteiden jälleenmyynnin tehokkuuden parantamiseen. Jälleenmyynnin osalta laatustandardit ovat puutteelliset, niiden noudattaminen heikkoa ja toiminta on tehotonta. Tuotteiden myyntipisteet Punjabissa ovat vanhoja, täyteen ahdettuja ja epähygieenisiä. 

FCG:n tavoitteena on modernisoida ja tehostaa maataloustuotteiden jälleenmyyntiä. Tukkukaupan houkuttelevuutta parannetaan lisäpalveluilla, joihin kuuluvat jätehuolto, liikenne, turvallisuus, koulutus, verkkopalvelut ja monet muut liiketoimintapalvelut yrityksille. Näin kukin yritys voi keskittyä omaan ydinosaamiseensa.

Projektin avulla tuetaan köyhän väestönosan mukautumista muutoksiin ja tarjotaan heille uusia mahdollisuuksia päästä mukaan maataloussektorin toimintaan. Tasa-arvon osalta pyritään edistämään naisten yrittäjyyttä ja osallistamaan naisia hankkeen toimeenpanoon. Infrastruktuurin suunnittelussa suositaan ympäristöystävällisiä ja ilmastomyönteisiä ratkaisuja sekä uusiutuvan energian lähteitä.

”Projektimme Aasian kehityspankin kanssa on oiva esimerkki siitä, kuinka asioita saadaan eteenpäin koronapandemiasta huolimatta. Aasian kehityspankki otti nopeasti käyttöön vaihtoehtoiset tavat projektin aloittamiseksi koronakriisin keskellä: matkustusvaatimuksia karsittiin ja uudet etätyökäytännöt otettiin käyttöön. Huippuluokan kansainväliset ja paikalliset asiantuntijamme tuntevat paikalliset puitteet ja työskentelevät sujuvasti etäisyyksien päästä modernien työkalujen avulla”, kertoo Sami Kangasharju, kehityskonsultoinnin liiketoiminnasta vastaava johtaja, FCG.  

FCG:n kehityskonsultointi on erikoistunut vesihuoltoon, luonnonvaroihin, koulutukseen, hallintoon ja ilmastonmuutoksen hallintaan sekä ympäristökonsultointiin. 

Lisätietoja:
Sami Kangasharju
Johtaja, kehityskonsultointi
+34 670 260 897
sami.kangasharju@fcg.fi

Median yhteydenotot:
Päivi Allenius
Markkinointi- ja viestintäjohtaja, FCG
040 753 7374
paivi.allenius@fcg.fi