Ilmastosuunnitelma

Ilmastosuunnitelma

Kasvin vihreä kärhi spiraalilla

Kunnat ja hyvinvointialueet ovat ottaneet ilmastoasiat osaksi päätöksentekoaan, ja monessa organisaatiossa työstetään ilmastosuunnitelmaa. Ilmastopoliittisen ohjauksen lisääntyessä ja mittarien sekä laskentamenetelmien kehittyessä asiantuntijatuki on usein tarpeen. 

FCG on Suomen laaja-alaisin kuntia ja hyvinvointialueita konsultoiva toimija. Meillä yhdistyy kovan luokan ympäristö- ja ilmasto-osaaminen sekä vuosikymmenten mittaan kertynyt syvällinen ymmärrys kunta-alasta ja sen lainalaisuuksista. Meiltä löytyy myös mm. rakentamisen, kaupunkisuunnittelun, uusiutuvan energian sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden asiantuntijuutta.

Autamme luomaan käytännön työtä hyödyttävän ilmastosuunnitelman 

Strategisen tason ilmastotyö voi tuntua vaikeasti lähestyttävältä, ja kuntien ja hyvinvointialueiden välillä on eroja mm. resurssien määrään liittyen. Täydellisyyden tavoittelun sijaan reipas ja realistinen toimeen tarttuminen on pääasia. Ilmastosuunnitelma voi olla alueensa näköinen: tärkeintä on kattaa kaikki olennaiset ilmastotyön osa-alueet ja lähteä toteuttamaan suunnitelmaa määrätietoisesti ja poikkihallinnollisesti.

Autamme kuntia ja hyvinvointialueita laatimaan ilmastosuunnitelman, joka toimii ennen kaikkea käytännöllisenä apuna ilmastotyössä. Tavoitteena on luoda suunnitelma, joka on helppo viestiä ja joka sisältää realistisia ja järkevästi todennettavia toimenpiteitä. 

Haluaisitko kuulla lisää kunnan tai hyvinvointialueen ilmastosuunnitelmasta? Ota yhteyttä asiantuntijaamme ja varaa maksuton konsultaatio – katsotaan yhdessä, miten voisimme auttaa!

Markku Pyykkölä
Markku Pyykkölä
Johtava konsultti
Lähetä viesti
Kimmo Haapasalo
Kimmo Haapasalo
Johtaja, Johtaminen ja talous
Lähetä viesti