Talouskonsultointi

Talouskonsultointi auttaa varautumaan muutoksiin

mutkitteleva tie mäntymetsässä ilmasta kuvattuna

Viisaasti ja ajoissa reagoiva organisaatio turvaa parhaiten terveen taloutensa ja elinvoimansa. FCG:llä on vuosikymmenten kokemus julkisen sektorin talouskonsultoinnista. Autamme oikeiden ratkaisujen löytämisessä myös silloin, kun helppoja vastauksia tai ratkaisuja ei ole. 

Kuntatalouden kokenut kumppani 

Talouden kokonaisvaltainen analysointi on ydinosaamistamme. Haluamme auttaa asiakkaitamme tunnistamaan muutokset ennalta ja varautumaan niihin myös talouden näkökulmasta. Palvelumme koostuvat erityisesti kuntien ja hyvinvointialueiden johdolle suunnatuista konsultointipalveluista talouden, palvelurakenteiden sekä elinvoiman kehittämiseksi.  

Tuemme asiakkaitamme myös kunta- ja hyvinvointialueiden talouden sopeuttamisen ja kuntaliitosten kysymyksissä sekä yhteistoiminta-alueisiin liittyvien erilaisten selvitysten tuottajana. Kiinteistöveroselvitys on esimerkki käytännöllisestä keinosta tiivistää kunnan veropohjaa tuottaen samalla tasavertaisemman tilanteen kiinteistönomistajien välille. Talousanalyysit, niiden tulkinta ja toimenpiteiden implementointi muodostavat niin ikään palveluissamme selkeän kokonaisuuden. 

Kyky analysoida talousdataa ja johtaa siitä toimenpiteitä on kunnille ja hyvinvointialueille nyt entistäkin tärkeämpi vahvuus.  

Toimeksiantomme ovat vaihdelleet koko Suomen kattavista tarkasteluista aina organisaation toimikohtaiseen analyysiin. Miltei jokainen Manner-Suomen kunta on käyttänyt palveluitamme. Palvelemme myös seurakuntia. 

Kestävä talous on lähes poikkeuksetta määrätietoisten työn tulosta 

Kuntatalouden tila on ollut heikko jo pitemmän aikaa. Kuntalaisen näkökulmasta tiukentunut talous näkyy tyypillisesti heikentyneinä palveluina ja veroasteen nostamisena. Tasapainoinen kuntatalous vaatii tietoon perustuvaa ennakointia, vaikeita päätöksiä ja systemaattista toimeenpanoa.  

Kehitystyötä voidaan tehdä myös erillisellä hankerahoituksella. Asiantuntijamme auttavat suunnittelemaan tuloksellisen hankkeen ja kartoittavat lupaavimmat rahoituslähteet hankkeelle. Tarvittaessa autamme kirjoittamaan laadukkaan hankerahoitushakemuksen. 

Kiinnostuitko? Ole yhteydessä asiantuntijaamme ja kerro, millaisissa talouden kysymyksissä voisimme olla avuksi! 

Tutustu palveluihimme:

Ilmakuva risteyksestä kaupungissa

Autamme määrittämään palvelutarpeita ja tuotamme talouden kannalta olennaista tietoa mm. väestökehityksestä ja odotekustannuksista. 

Rakennuksen puinen malli

Kuntien ja verohallinnon kiinteistörekisterien tiedot eivät ole ajan tasalla. Tämän vuoksi kunnilta jää vuosittain saamatta jopa satojen miljoonien eurojen kiinteistöverotulot. 

Kaksi henkilöä kävelemässä tunnelissa

Asiantuntijoillamme on vahvaa kokemusta hankkeiden valmistelusta niin kotimaisille kuin kansainvälisille rahoittajille. 

Analysoimme olemassa olevaa dataa ja ennakoimme tulevia kehityssuuntia terveen talouden rakentamiseksi. 

Lähikuva istuvista ihmisistä keskustelemassa

Autamme sopeutustoimien valinnassa ja valmistelussa.

Suomalainen järvimaisema

Tuemme seurakuntia talouden suunnittelussa ja tuotamme päätöksentekoa tukevat talousanalyysit. 

Kysy lisää asiantuntijoiltamme!

Kimmo Haapasalo
Kimmo Haapasalo
Johtaja, Johtaminen ja talous
Lähetä viesti
Sami Miettinen
Sami Miettinen
Varatoimitusjohtaja
Lähetä viesti