Tuulivoima

Tuulivoimalla rakennetaan puhdasta energiaa

Tuulivoiman kärkitoimija Suomessa

FCG on johtavia tuulivoiman asiantuntijataloja Suomessa. Ydinosaamistamme ovat maa- ja merituulivoimaan liittyvä hankekehityksen ja rakennusvaiheen konsultointi sekä tekninen suunnittelu. Suunnittelemme tuulivoimahankkeet kestävällä periaatteella ja hallitsemme hankkeiden riskejä, kustannuksia ja laatua asiakkaamme tarpeiden mukaisesti.

Tuulivoiman rakentaminen on monivaiheinen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Olemme turvallinen kumppani kaikissa tuulivoimatarpeissa – teknisestä toteutuksesta ympäristövaikutuksiin.

Anna kokemuksemme auttaa tuulivoimahankkeesi toteutuksessa

Olemme laatineet kymmenien tuulivoimahankkeiden tuulivoimayleiskaavan sekä ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA). Rakennuttajakonsulttimme ja työmaavalvojamme ovat olleet mukana hankkeissa, joiden yhteenlaskettu nimellisteho on yli 2GW.

Olemme olleet mukana myös tuuli-aurinko-hybridisähköpuiston suunnittelussa, ja tunnemme eri tuotantotapoja yhdistävien energiavarastojen tuomat mahdollisuudet tulevaisuuden energiantuotannossa. Asiakkaanamme tuulivoimahankkeesi on siis hyvissä käsissä.

“Yhteisten hankkeiden toteuttaminen FCG:n kanssa on helppoa, koska voimme luottaa siihen, että tarpeemme huomioidaan kaikilla yhteistyön osa-alueilla. FCG:n vahvuuksia ovat joustavuus, aikatauluissa pysyminen ja nopea reagoiminen kiiretilanteisiin ja mahdollisiin muutoksiin.”
– Vesa Vahtola, Eltel Networks Oy

Tuulivoimaa rakennetaan nyt ahkerasti, ja se onkin järkevää: tuulivoima vähentää Suomen riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja on taloudellisesti edullista. Mutta miten rakentaminen käytännössä etenee? FCG:n tiimipäällikkö Mika Suokas kertoo asiasta näkemystekstissään.

Huoli luonnon monimuotoisuuden kärsimisestä tuulivoiman rakentamisessa nousee ajoittain esiin julkisessa keskustelussa. Miten siitä pidetään tuulivoimahankkeissa huolta? Lue johtavan asiantuntijamme Tiina Mäkelän neuvot näkemystekstistä.

Monet tuulivoimahankkeet eivät etene toteutukseen asti. FCG toteutti työ- ja elinkeinoministeriön ja puolustusministeriön tilauksesta selvityksen, joka tarkastelee tuulivoimahankkeiden esteitä Suomessa. Syyt vaihtelevat, mutta ainakin elinkeinot ja olemassa oleva infra selittävät eri alueiden tilannetta.

Selvitä tästä FCG:n projektijohtaja Markku Vähäkäkelän näkemystekstistä, mitkä kolme keskeistä asiaa erottavat merituulivoiman rakentamisen maatuulivoiman rakentamisesta.

Palvelumme kattavat koko tuulivoimahankkeen

Palveluvalikoimamme on koko tuulivoimahankkeen kattava. Monialaisena toimijana meiltä löytyy kokeneita osaajia niin tekniseen suunnitteluun, infraan, ympäristönäkökulmiin kuin kaupunkisuunnitteluun.

Palveluitamme tuulivoimaan liittyen ovat mm.

  • Ympäristövaikutusten arviointi (YVA)
  • Kaavoitus
  • Hankkeiden suunnittelu ja toteutus
  • Lupien hankkiminen
  • Maaperän ja perustusten suunnittelu
  • Rakentamisen aikainen valvonta
  • Rakentamisen hallinta ja projektinjohto
  • Tuulivoiman käytön ja tehokkuuden optimointi

Tutustu tarkemmin palveluihimme tuulivoimahankkeen eri vaiheissa

Rakennuksen puinen malli

Tuottava sijoitus valmistellaan huolella. Tekninen esisuunnittelu, YVA-menettely, kaavasuunnittelu, luvitus, infran ja sähköverkon suunnittelu sekä due diligence -selvitykset hoituvat kätevästi kauttamme.

kuva ihmisistä suunnittelemassa paperille

Hyvällä suunnittelulla on valtava merkitys hankkeen onnistumiselle. Tarjoamme monipuolisia suunnittelu–, hankintakonsultointi- ja tutkimuspalveluja, joiden avulla hanke etenee sille asetettujen tavoitteiden mukaisesti.

Osaava projektinjohto ja työmaavalvonta pienentävät riskejä ja lisäävät turvallisuutta. Kauttamme saat projektinjohdon, työmaavalvonnan, turvallisuuskoordinaattorin sekä tuulivoimatekniikan asiantuntijat. 

Kun puisto on valmis ja käytössä, autamme kunnossapidon ja omaisuudenhallinnan kysymyksissä ja huolehdimme tarvittavista tarkastuksista.

 

Kun puisto tulee käyttöikänsä päähän, autamme suunnittelemaan joko turvallisen purkuhankkeen tai uusimaan puiston käyttökuntoon. 

Kiinnostuitko? Haluatko soiton tai sähköpostin asiantuntijaltamme?

Haluaisitko kuulla lisää palveluistamme liittyen tuulivoimaan ja uusiutuvaan energiaan? Ota yhteyttä asiantuntijaamme alla olevalla lomakkeella!

Pyydä tarjous tai lisätietoja tuulivoiman palveluistamme

Pyydä tarjous tai lisätietoja tuulivoiman palveluistamme

Tutustu tekemäämme työhön

Päijät-Hämeen alueella häämöttää kestävän tulevaisuuden horisontti, kun FCG Finnish Consulting Groupin asiantuntijoiden tuottama selvitys valottaa vähäpäästöisen energiantuotannon mahdollisuuksia. Selvityksen tilasi Päijät-Hämeen liitto. Tutustu selvitykseen!

Lukuisat asiantuntijamme työskentelevät tuulivoimahankkeiden kanssa päivittäin. Suunnittelimme nostokentät ja tieyhteydet neljään tuulipuistoon, joiden infrarakentamisesta vastaa Eltel Networks Oy.

3D -mallinnettu tuulipuisto

Kannonkosken Vuorijärvien tuulivoima-alue on toteutuessaan yksi Suomen suurimpia tuulipuistoja. FCG laati tuulivoimayleiskaavan tuulipuiston suunnittelun visualisoinnissa on hyödynnetty 3D-mallinnusta. Tutustu projektiin!

Lataus kuvake

Lataa FCG:n Aamukahvin tallenne

Lataa Turvallisuuskoordinaattorin rooli tuulipuiston pystytysvaiheessa-webinaaritallenne, jossa pureudutaan muun muassa turvallisuuskoordinaattorin tehtäviin, viranomaisilmoituksiin ja yleisimpiin turvallisuushaasteisiin, joita voimalatoimitusvaiheeseen voi liittyä.