Maankäyttö ja teollisuus
Ympäristövaikutusten arviointi maankäytössä ja teollisuudessa

Tuotamme ympäristövaikutusten arviointimenettelyjä maankäytön ja teollisuuden tarpeisiin. Autamme myös ympäristölupien hakuprosessissa.
Ympäristövaikutusten arviointi ja luvitus ovat osa hyvää hankesuunnittelua
Teollisuuden alalla ympäristövaikutusten arviointi ja tarvittava lupamenettely ovat olennainen ja lainedellyttämä osa lähes kaikkia suuria hankkeita. Näin ympäristövaikutuksia voidaan arvioida jo suunnitteluvaiheessa, jolloin haittoja voidaan ennaltaehkäistä tai jopa estää. Mikäli toiminta aiheuttaa ympäristön – esimerkiksi maaperän, sedimenttien tai pohjaveden – pilaantumisen vaaraa, on sille haettava ympäristölupa.
Maankäyttöä ja kaavoitusta suunnitellessa on niin ikään tärkeää tuntea alueen aiempi, nykyinen ja suunniteltu käyttötarkoitus, jotta näiden vaikutusta ihmiselle, luonnolle, rakennetulle ympäristölle, maisemalle ja luonnonvaroille voidaan arvioida. Alueen käyttötarkoituksen muuttuessa voi esimerkiksi pilaantuneen maaperän tutkimukset ja kunnostus tulla ajankohtaiseksi.
Autamme tarvittavien selvitysten tunnistamisessa ja läpiviemisessä
Asiantuntijamme ovat apuna, etsit sitten kokenutta kumppania YVA-menettelyyn ja luvitusprosessiin tai maankäytön vaikutusten arviointiin. Meiltä löytyy osaaminen myös erilaisten selvitysten tekemiseen, jotta hankkeesi saa perusteellisen alun.
Palvelemme toimialoja laidasta laitaan: olemme toimineet ympäristöluvitus- tai YVA-kumppanina esimerkiksi kaivosteollisuuden, liikenneväylien, energiantuotannon ja jätehuollon aloilla. Monialaisena toimijana voimme tarvittaessa hyödyntää myös talonsisäisiä erikoisasiantuntijoitamme aihepiirin sitä edellyttäessä.
Haluaisitko kuulla lisää? Ota yhteyttä asiantuntijaamme – katsotaan yhdessä, miten voisimme olla avuksi.

AA Sakatti Mining Oy: Sakatin kaivoshankkeen YVA-selostus ja selostuksen täydennys

Case Tahkoluoto: Merituulivoimahankkeiden erityispiirteitä luvituksessa ja kaavoituksessa

Helsingin kaupunki: Pilaantuneen maaperän kunnostamista vaativissa olosuhteissa vilkkaalla kaupunkialueella – case Vilhovuorenkadun jatke

Pirkanmaan ELY-keskus ja Pirkanmaan liitto: Luonnon monimuotoisuusohjelma valmisteltiin laajassa yhteistyössä sidosryhmien kanssa

Espoon kaupunki: Historiallinen Gumbölenjoen kalatie on askel vaelluskalakannan elpymiseen

Pohjois-Pohjanmaan ELY: Tulvasuunnitelmat havainnolliseen muotoon paikkatiedon avulla

Tieto lisää asiantuntijan tuskaa – Uuden tutkimustiedon hyödyntäminen maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnissa

Maaseudustako merkittävä energialähde?

Webinaaritallenne: Turvallisuuskoordinaattorin rooli tuulipuiston pystytysvaiheessa

Näin luonnon monimuotoisuudesta pidetään huolta tuulivoimahankkeissa

Vesihuollon saneeraustarpeet ja korjausvelka – välineitä selvittämiseen ja priorisointiin -webinaaritallenne
