Uutinen

Suomalainen kehityskonsultointi taklaa ilmastonmuutoksen ongelmia koronnasta huolimatta – Paratiisisaarille etäapua

Koronapandemia on ollut kuluneen vuoden pääpuheenaihe kaikkialla maailmassa, mutta jatkuvasta koronauutisoinnista huolimatta ilmastonmuutoksen vaikutukset ja ongelmat eivät ole hävinneet. FCG Finnish Consulting Groupin kehityskonsultointi ratkoo ilmastonmuutoksesta syntyviä ongelmia ympäri maailmaa pandemiankin aikana. Esimerkiksi Tyynenmeren paratiisisaaret uhkaavat hukkua kohoavan meriveden alle, mutta heitäkin suomalainen osaaminen auttaa.

– Suunnitelmissa on käynnistää tänä vuonna noin sata hanketta yli 30 maassa. Jo yli puolessa näistä kehityshankkeista ilmastonmuutoksella on merkittävä rooli, joka on aina otettava huomioon, FCG:n kehityskonsultoinnin liiketoimintajohtaja Sami Kangasharju kertoo.

Kangasharjun mukaan pandemia on hidastanut hankkeiden normaalia käynnistymistä ja tehnyt päätöksentekoprosesseista pidempiä, mutta hankkeet eivät ole koronaan pysähtyneet.

– Kehityskonsultoinnin hankkeita on parhaillaan käynnissä kohteissa, jotka ovat totaalisessa sulkutilassa koronan vuoksi. Esimerkiksi Tyynenmeren saarivaltio Kiribati on paikka, johon asiantuntijamme eivät pääse, mutta he konsultoivat paikallisia asiantuntijoita etäyhteyden avulla. Tämä on kaikille täysin uusi tapa edistää hankkeita, mutta se on tässä poikkeustilanteessa mahdollistanut sen, että työt jatkuvat, Kangasharju summaa.

Kiribati koostuu sadoista matalista saarista ja atolleista. Ne ovat yksi suurimmista ilmastonmuutoksen uhreista, sillä niiden uskotaan jäävän kohoavan meriveden alle ensimmäisenä maailmassa. Jo nyt saarten yli vellovat nousuvedet ovat pilanneet asukkaiden puhtaan juomaveden lähteet.

– Tällä hetkellä luotamme sadeveteen puhtaan juomaveden lähteenä, mutta sadevettä keräävät säiliöt eivät pysty ratkaisemaan ongelmaa. Tarvitsemme kestävämpiä ratkaisuja. Niiden tunnistamisessa, rakentamisessa ja käyttöönotossa ulkopuoliset tahot, kuten FCG, voivat meitä auttaa, kehityshankkeen paikallinen asiantuntija Claire Anterea kuvailee ongelman laajuutta.

FCG:n kehityskonsultointi on sitoutunut YK:n jäsenmaiden kestävän kehityksen tavoitteisiin.
Yksi näistä tavoitteista on puhtaan juomaveden ja sanitaation saattaminen jokaisen maailman ihmisen saataville vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on haastava, sillä joka kolmas maailman ihmisistä elää ilman puhdasta vettä ja puolet ilman viemäröintiä tai kunnollista vessaa.

FCG on edistänyt parempaa elämää kehittyvissä maissa jo yli 50 vuotta. Kansainvälisiä kehityskonsultoinnin hankkeita on toteutettu vuosien aikana tuhansia yli 150 maassa. Kehityskonsultointi edustaa noin 40 prosenttia FCG:n liikevaihdosta.

Kiribatin tilanteeseen voit tutustua tarkemmin katsomalla Elämäntöitä-dokumentin aiheesta.

Kuvia medialle


Yhteystiedot:
 

Sami Kangasharju
Sami.Kangasharju@fcg.fi
Puh. +34 670 260 897 

FCG – Hyvän elämän tekijät.