Asiakastarina

Sauvon kunta: Aktiivista esihenkilötyön kehittämistä digitaalisesti!

FCG Digikanava on kunnille, hyvinvointialueille ja yrityksille suunniteltu täysin digitaalinen koulutusalusta. Digikanavan kautta työntekijät ja luottamushenkilöt pääsevät käsiksi laadukkaisiin digikoulutuspalveluihin mistä vain, milloin vain.

Sauvon kunnassa Digikanavaan on oltu tyytyväisiä. Sauvossa on vuoden 2023 jälkipuoliskolla ollut Digikanavan valikoimasta käytössä Esihenkilön tuki, eli esihenkilöiden koulutuspaketti digitaalisessa muodossa. Koulutusta hankittiin tukemaan projektia, jossa keskitytään kehittämään kunnan johtamista ja toimintakulttuuria.

”Syksyn ajan kaikissa esihenkilöpalavereissa on ollut jokin teema käsittelyssä, joka liittyy johtamisen ja toimintakulttuurin kehittämiseen. Ennen esihenkilöpalaveria esihenkilöiden on pitänyt käydä tutustumassa Digikanavassa oleviin aiheeseen liittyviin materiaaleihin”, Sauvon kunnan Hallinnon suunnittelija Antti Fjällström kertoo. Digikanavan kurssimateriaaleja on käytetty esihenkilöpalavereissa tukena, jonka pohjalta on voinut miettiä omia toimintatapoja.

”Digikanavan tarjonta on siis yhdistetty omaan kehitysprojektiimme ja hyvin esihenkilöt ovat tähän lähteneet mukaan ja sitoutuneet”, Fjällström jatkaa.

Digikoulutuksen suurin asiakkaita pohdituttava aihe on ollut työntekijöiden aktiivisuus alustalla. Sauvossa aktiivisuustavoitteet on kuitenkin saavutettu ensimmäisen kuuden kuukauden aikana: mukana olleiden 13 esihenkilön aktiivisuusprosentti oli täysi 100. Esihenkilöt kirjautuivat palveluun yli 150 kertaa ja he katsoivat Digikanavan koulutussisältöjä yli 300 kertaa. Tehokasta opiskelua kertyi yhteensä yli 50 tunnin verran.

”On upeaa nähdä, miten ketterästi Sauvossa on hypätty henkilöstökoulutuksen yhden suurimman megatrendin aallonharjalle eli digitaalisen jatkuvan oppimisen maailmaan”, FCG:n Koulutus- ja tapahtumapalveluiden liiketoiminnan kehityspäällikkö Joonas Bräysy kommentoi.

Bräysy nostaa esiin koulutusmallin rakentamisesta kolme tärkeää pointtia:

  1. ”Kaikille kaikkea”-koulutusmalli muuttuu herkästi ”Ei mitään kellekään”-malliksi. Osaamistarpeet tulee määritellä!
  2. Modernit digikoulutusmallit voivat ratkaista kustannuspaineita uhraamatta osaamisen kehittymistä ja yhteisöllisyyttä.
  3. Koulutuksella on oltava konteksti: Miksi opetellaan juuri tätä?

”Ratkaisukeskeinen lähestymistapa on juuri sitä, mistä kollegakuntien kannattaa ammentaa oppia. Etenkin, kun henkilöstöä koulutetaan dynaamisessa ja taloudellisesti epävarmassa toimintaympäristössä”, Bräysy summaa.

Digikanava on FCG:n kehittämä moderni SaaS-pohjainen koulutusalusta, jonka suunnittelussa on huomioitu erityisesti kuntien ja hyvinvointialueiden tarpeet.