Työturvallisuus
Työturvallisuus syntyy kulttuurista ja käytännöistä.

Turvallisuuden asiantuntijapalvelumme käsittävät turvallisuuskoordinaattorin palvelut monialaisiin talonrakennus- ja infaprojekteihin. Turvallisuuskoordinaattori otetaan mukaan jo suunnitteluvaiheessa valvomaan, että turvallisuus on mukana kaikessa tekemisessä.
Turvallisuus on jokaisen rakennushankkeen prioriteetti
Turvallisuus syntyy pienistä teoista, tarkasta suunnittelusta sekä organisaation mittakaavan turvallisuusjohtamisjärjestelmistä. Avainasemassa on kuitenkin aina turvallisuuskulttuuri, joka tarkoittaa turvallisuuden asettamista etusijalle kaikessa toiminnassa.
Rakennuttajan on nimettävä jokaiselle hankkeelle turvallisuuskoordinaattori hoitamaan työturvallisuusasioita. Rakennuttamisen organisointi ja rakennushankkeiden toteuttaminen vaihtelevat suuresti hankkeesta toiseen. Hankkeen onnistumisen kannalta on ehdottoman tärkeää tietää ja varmistaa, että tunnistetut riskit ovat hallinnassa ja että ympäristö, jossa työtä tehdään, on turvallinen. Erityisesti valtioneuvoston asetus 205/2009 asettaa velvoitteita rakennushankkeiden tilaaja- ja rakennuttajaorganisaatioille.
Olemme apusi ja pidämme sinut ajan tasalla jatkuvasti uudistuvassa rakennusalan työturvallisuuden lainsäädäntö- ja määräysviidakossa.
Jokaisella työntekijällä on oikeus työpäivän jälkeen palata terveenä takaisin kotiin. Turvallisen työmaan edellytykset ovat, että jokainen työntekijä ajattelee tekemistään työturvallisuusnäkökohdat edellä, laadittuja työturvallisuusohjeita noudatetaan ja epäkohtiin puututaan. Meiltä saat osaavan turvallisuuskoordinaattorin hankkeesi tueksi, minkä lisäksi teemme myös muuta turvallisuusvalvontaa.
Työturvallisuuskoordinointia rakennushankkeen kaikkiin vaiheisiin
Turvallisuuskoordinointi varmistaa, että rakennushankkeissa turvallisuus on otettu huomioon alusta alkaen, turvallisuustoimet on otettu huomioon kaikkien rakentamisen osapuolten kesken ja työntekijöillä on edellytykset turvalliseen työympäristöön.
Työturvallisuuskoordinaattorin tehtävä on huolehtia rakennuttajan turvallisuusvelvoitteiden toteutumisesta rakennushankkeen eri vaiheissa, aina tarveselvityksestä ja hankesuunnittelusta toteutusvaiheeseen sekä vastaanotto- ja käyttöönottovaiheeseen.
Turvallisuuskoordinaattori tulisi nimetä hankkeelle jo valmisteluvaiheessa. Tällöin pystymme avustamaan turvallisuusasioiden budjetti-, aikataulu- ja projektisuunnittelussa. Olemme apuna myös tarvittavien lähtötietojen hankinnassa ja turvallisuusriskien määrittelyssä.
Teemme tiivistä yhteistyötä suunnittelun kanssa, jotta turvallisuusnäkökulmat tulisi riittävän hyvin kartoitettua, riskit ennaltaehkäistyä ja lähtökohdat hankkeen rakennusvaiheelle olisivat mahdollisimman hyvät.
Luotettava kumppani kaikkiin turvallisuuspalvelutarpeisiin
Meillä on laaja kokemus turvallisuuden varmistamisesta erilaisissa hankkeissa. Substanssiosaamisemme esimerkiksi infra-, rakennus-, energia- ja ympäristökonsultoinnin alalla tekevät meistä monipuolisen kumppanin toimialasta riippumatta.
Meiltä saat laaja-alaiset turvallisuuspalvelut mm. seuraaviin tarpeisiin:
- Turvallisuuskoordinaattorin tehtävät, esim.
- Hankkeiden työturvallisuuden riskitarkastelut suunnittelu-, rakentamis- ja käyttöönottovaiheissa
- Hankkeen turvallisuussääntöjen ja menettelyohjeiden laatiminen yhdessä tilaajan kanssa
- Turvallisuusvalvonta, työsuojeluohjeet, turvallisuusasiakirjat ja -säännöt, menettelyohjeet erilaisiin rakennus-, saneeraus- tai purkuhankkeisiin
- Työsuojelumittaukset, analyysit ja suunnittelu esim. pilaantuneiden maiden kunnostustyömaille, saneeraustyömaille ja purkutyömaille
- Yksilölliset työsuojeluohjeet ja -suunnitelmat (esim. sattuneet tapaturmat, läheltä piti –tilanteet sekä kiinteistöjen pelastussuunnitelmat)
- Pelastus- ja varautumissuunnitelmat
- Mittaukset, auditoinnit ja omavalvontatarkastukset
- Turvallisuuskulttuurin kehittäminen
Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää!

AA Sakatti Mining Oy: Sakatin kaivoshankkeen YVA-selostus ja selostuksen täydennys

Case Tahkoluoto: Merituulivoimahankkeiden erityispiirteitä luvituksessa ja kaavoituksessa

Helsingin kaupunki: Pilaantuneen maaperän kunnostamista vaativissa olosuhteissa vilkkaalla kaupunkialueella – case Vilhovuorenkadun jatke

Pirkanmaan ELY-keskus ja Pirkanmaan liitto: Luonnon monimuotoisuusohjelma valmisteltiin laajassa yhteistyössä sidosryhmien kanssa

Espoon kaupunki: Historiallinen Gumbölenjoen kalatie on askel vaelluskalakannan elpymiseen

Pohjois-Pohjanmaan ELY: Tulvasuunnitelmat havainnolliseen muotoon paikkatiedon avulla

Tieto lisää asiantuntijan tuskaa – Uuden tutkimustiedon hyödyntäminen maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnissa

Maaseudustako merkittävä energialähde?

Webinaaritallenne: Turvallisuuskoordinaattorin rooli tuulipuiston pystytysvaiheessa

Näin luonnon monimuotoisuudesta pidetään huolta tuulivoimahankkeissa

Vesihuollon saneeraustarpeet ja korjausvelka – välineitä selvittämiseen ja priorisointiin -webinaaritallenne
