LVIA- ja sähkösuunnittelu

Laadukkaalla LVIA- ja sähkösuunnittelulla luomme ihanteelliset olosuhteet ja toimivan kiinteistön.

Valaistuja toimistorakennuksen ikkunoita pimeällä

Hyvä suunnittelu luo tukevan perustan toimivalle kiinteistölle. Käymme läpi tilaajan kanssa kunkin kohteen tavoitteet ja suunnittelemme sopivat ratkaisut. Laadukkaat sisäilmaolosuhteet tuovat lisää työtehoa sekä viihtyvyyttä eri työympäristöissä kouluista ravintolaan. Meiltä saat asiantuntevat LVIA-suunnittelutyöt haastaviinkin kohteisiin. 

Vaativien kohteiden erityisosaaja 

Ammattitaidolla suunniteltu talotekniikka sekä hyvä yhteistyö tilaajan ja rakentajan kanssa ovat onnistuneen lopputuloksen kulmakivi. Kokeneet LVIA-asiantuntijamme ovat apunasi, olipa kyseessä sitten uudisrakentaminen tai taloteknisesti vaativa peruskorjauskohde tai arvokiinteistö.

Hyvällä suunnittelulla mahdollistetaan käyttöiältään pitkä, terveellinen, turvallinen ja toimiva talotekninen toteutus. 

Meillä on laaja kokemus erityisesti julkisten tilojen, kuten opetusrakennusten ja tutkimuslaboratorioiden, LVIA-suunnittelusta. Työskentelemme myös tiiviisti yksityisten rakennuttajien, kiinteistön omistajien ja rakennusliikkeiden kanssa.  

Opas koulurakennuksen sisäilmaremontiin

Teknisen käyttöikänsä ylittäneistä rakennuksista saadaan hyviä tiloja, kun ne tutkitaan perusteellisesti ja korjataan oikein.

Lataa alta FCG:n opas koulurakennuksen sisäilmaremonttiin, ja tutustu muun muassa korjausprosessin vaiheisiin.

Sähkö- ja valaistusjärjestelmillä luodaan sekä tunnelmaa että toimivuutta

Sähkö- ja valaistusjärjestelmillä luodaan tunnelmaa, toimivuutta sekä turvallisuutta arkeen ja ympäristöön. Kokenut tiimimme pitää huolen, että järjestelmät on perusteellisesti suunniteltu alusta loppuun, energiatehokkuus ja kestävyys kaiken keskiössä. 

Hyvällä suunnittelulla muunneltavuutta ja tehokkuutta 

Sähkösuunnittelutiimimme suunnittelee sinulle tilanteeseesi sopivan ratkaisun, oli kyseessä sitten pienempi tilamuutos tai suurempi kokonaisuus. Suunnittelussa otetaan erityisesti huomioon muuntojoustavuus, energiatehokkuus sekä kustannustehokkuus. Suunnittelemme mm. älykkäitä valaistusjärjestelmiä, autamme aurinkosähköjärjestelmien käytössä kiinteistöissä ja tuotamme erilaisia simulointeja esim. mallintaaksemme aurinkopaneelien optimaalista sijaintia ja suuntaa. 

Suunnittelussa on tärkeää varmistaa sähköjärjestelmien toimivuus ja yhteensopivuus muiden suunnittelualojen kanssa. Meillä kaikki projektit tehdään yleisimpiä suunnitteluohjelmistoja sekä tietomallintamista hyödyntäen. 

Sähkö- ja valaistussuunnittelun palvelut räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan 

Teemme uudisrakentamisen ja peruskorjauskohteiden sähkösuunnittelua sekä julkiselle että yksityiselle sektorille. Olemme suunnitelleet mm. useiden opetus- ja varhaiskasvatuksen tilojen, sosiaali- ja terveydenhuollon tilojen sekä pelastuslaitosten tilojen sähköjärjestelmiä ja valaistusta. Lisäksi palvelemme yksityisiä rakennuttajia esimerkiksi isompien asuinrakennushankkeiden osalta. 

Sähkö- ja valaistussuunnittelun palvelumme

 • Kiinteistöjen sisätilojen valaistussuunnittelu ja julkisivuvalaistus
 • Teollisuusrakennusten kiinteistösähköistys
 • Vesihuoltolaitteistojen sähköistys ja prosessisähköistys
 • Keskijännitejärjestelmät
 • Katujen, urheilukenttiä ja isojen alueiden aluevalaistus ja tilannevalaistussuunnittelu
 • Aurinkopaneelijärjestelmien suunnittelu ja tarvekartoitus

 • Turva- ja telejärjestelmien suunnittelu
 • Sähköjärjestelmien kuntoarvioinnit
 • Suunnitelmien ulkopuolinen tarkistus, kuntoarviot ja konsultointi
 • Sähkötöiden kohdevalvonta
 • Rakennusten purkusuunnittelu

 • Sähkö- ja valaistuskonsultointi
 • Räätälöidyt erikoisratkaisut

LVIA- ja sähkösuunnittelu itsenäisenä projektina tai osana laajempaa kokonaisuutta 

Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaista taloteknistä suunnittelua. Lämpö-, vesi- ja viemäri-, ilmanvaihto- sekä rakennusautomaatiosuunnittelu voi muodostaa itsenäisen kokonaisuuden tai olla osa suurempaa, monialaista rakennushanketta. Pitkäaikaisen kokemuksemme ja poikkitieteellisen osaajajoukkomme ansiosta voimme yhdistää LVIA-hankkeisiin myös esimerkiksi sähkö- ja valaistussuunnittelua sekä hiilineutraalien energiajärjestelmien ratkaisuja. 

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme – kerromme mielellämme lisää!

Eveliina Kavander
Eveliina Kavander
Liiketoimintajohtaja, Talotekniikka
Lähetä viesti
Mirka Välitalo
Mirka Välitalo
Johtava asiantuntija
Lähetä viesti
Andreas Fagerström
Andreas Fagerström
Projektipäällikkö
Lähetä viesti