Tiedolla johtaminen ja tutkimuspalvelut

Tiedolla johtaminen mahdollistetaan tutkimuksella.

Meiltä löydät tarpeeseesi sopivat tutkimukset, analyysit ja arvioinnit.

Autamme kehittämään julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioita tuottamalla laadukasta tietoa johtamisen ja päätöksenteon tueksi. Toteutamme monipuolisesti selvityksiä, tutkimuksia ja tilannekatsauksia kaikkiin organisaationne tietotarpeisiin.

Asiakkaitamme ovat Suomen suurimmat kaupungit, kunnat, hyvinvointialueet, ministeriöt sekä valtion virastot. Analysoimme aineistot ja koostamme tulokset johtopäätöksiksi ja kehittämissuosituksiksi.

Olemme esimerkiksi auttaneet Keiteleen kuntaa laatimalla koulukiinteistöjen laajan tilatarkastelun ja sen pohjalta kattavan ja pitkäkestoisen koulutiloja koskevan suunnitelman. Työn yhteydessä kunnalle laadittiin myös oppilasennusteet 2030-luvulle asti. Tutustu myös palveluihimme tiedolla johtamisen kehittämiseksi sote-alalla.

Luodaan yhdessä tietoon pohjaavaa päätöksentekoa 

Luomme ymmärrettävää ja luotettavaa tietoa organisaationne tarpeisiin hyödyntämällä monipuolisesti tilastoanalyysejä ja vertailujärjestelmiä. Tutkijoillamme on myös laaja verkosto yhteistyökumppaneita, joiden osaamista voimme tarvittaessa hyödyntää. 

Laajat tutkimuspalvelumme kattavat mm. seuraavat ratkaisut: 

  • Analyysit: analysoimme esim. palvelujen kustannukset, palvelurakenteet sekä toimintaympäristön 
  • Elinvoimaisuuden kehitystrendit: luomme ymmärrystä mm. työpaikkojen, työvoiman ja tuotannon kehityssuunnista vuosiksi eteenpäin 
  • Asukaskyselyt: selvitämme esim. kuntalaisten käsitykset palveluista 
  • Asiakastyytyväisyystutkimukset: räätälöimme tarpeisiisi sopivan tutkimuslomakkeen tai hyödynnämme vakioituja pohjia, jotka mahdollistavat vertailun muihin organisaatioihin 
  • Laajat vertailutietokannat: tunnistamme alueenne vahvuudet ja kehityskohteet objektiivisesti 
  • Selvitykset ja arvioinnit: tuotamme tietoa esim. lain vaikutuksista tai kehittämistarpeista sekä ohjelmien ja organisaatioiden toiminnasta tai yhteistyön tilasta 

Julkinen johtaja -podcast: Miten tekoäly tukee tiedolla johtamista? 

Tässä jaksossa puntaroidaan, miten tiedolla johtamisen avulla kaupungin eri sektorien toimijat saadaan soittamaan samaa sävelmää, kun yhdellä on tapana soittaa bluesia ja toisella humppaa. Mikä rooli on tekoälyllä tässä orkesterissa? 

FCG:n podcast-sarjan juontajina toimivat FCG:n vanhempi asiantuntija Jenni Airaksinen sekä tietokirjailija ja valmentaja Miia Savaspuro. Jaksossa on vieraana Tampereen kaupungin muutosjohtaja Aleksi Kopponen, joka kertoo, että tekoäly on hänen paras työkaverinsa. 

Laadukkaat kyselytuotteet kunnille ja hyvinvointialueille

Tuotamme vuosittain useita kyselytutkimuksia, joiden avulla voidaan luotettavasti arvioida asukas- ja asiakastyytyväisyyttä. Kerätty tieto on loistava apu kuntien ja hyvinvointialueiden kehittämisessä.

Tutustu palveluihimme:

Abstrakteja neonvaloja

Sähköinen hyvinvointikertomus (SHVK) on helppokäyttöinen tiedolla johtamisen työkalu erityisesti kunnille ja hyvinvointialueille. SHVK:n avulla joka neljäs vuosi valmisteltava laaja hyvinvointikertomus sekä vuosittaiset raportit voidaan helposti suunnitella ja kirjoittaa yhteistyössä eri toimijoiden kesken. 

SHVK on Kuntaliiton omistama lisenssipohjainen työkalu, jota FCG ylläpitää ja kehittää jatkuvasti vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeita. FCG:n asiantuntijat ovat apunasi myös käyttöön liittyvissä kysymyksissä. 

Ilmakuva risteyksestä kaupungissa

Tuotamme vuosittain useita kyselytutkimuksia, joiden avulla voidaan luotettavasti arvioida asukas- ja asiakastyytyväisyyttä. 

Palvelutarpeiden muutosten ennakointi toimii pohjana mm. strategioiden, ohjelmien ja suunnitelmien laadinnassa. Ennakointia voidaan täydentää vaihtoehtoisilla skenaarioilla. 

Kunnissa ja hyvinvointialueilla tehtävät päätökset ovat usein mittavia ja laajoja, ja niillä on monia vaikutuksia. Näitä vaikutuksia on arvioitava ennakkoon.  

Opetuksen järjestämiseen, lapsiin ja nuoriin liittyviä tilastotietoa kerätään laajalti. Tilastointi on kuitenkin hajautunut erilaisiin tilastopalveluihin ja muihin lähteisiin.

Kouluikkuna on vertailutietopalvelu esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen kustannusten ja toiminnan vertailemiseksi.

Tutustu: Kouluikkuna.fi

Sami Miettinen
Sami Miettinen
Varatoimitusjohtaja
Lähetä viesti
Kimmo Haapasalo
Kimmo Haapasalo
Johtaja, Johtaminen ja talous
Lähetä viesti
Pyydä tarjous tai lisätietoja asiantuntijoiltamme

Pyydä tarjous tai lisätietoja asiantuntijoiltamme