Kiinteistöjohtaminen

Kiinteistöjohtaminen on kokonaisuuksien hallintaa.

Ilmakuva valaistuista kaduista ja rakennuksista illalla

Kiinteistöjohtaminen tarkoittaa organisaation hallinnassa olevan kiinteistökannan johtamista. Kiinteistöt muodostavat merkittävän osan kansallisvarallisuudestamme – sillä on siis väliä, kuinka niitä hoidetaan. 

Kiinteistöjohtaminen kattaa monta näkökulmaa 

Kiinteistöjohtaminen jaetaan tyypillisesti kolmeen osa-alueeseen: kiinteistövarallisuuden johtamiseen (Asset Management, AM), toimitilajohtamiseen (Facility Management, FM) sekä kiinteistökohteen johtamiseen (Property Management, PM). Kiinteistöjohtaminen voi olla organisaation ydinliiketoimintaa tai ydintoimintaa palveleva tukitoiminto. Meiltä löydät asiantuntija-apua jokaiselle kiinteistöjohtamisen tasolle. 

Monipuolinen kumppani kiinteistöjohtamisen tarpeisiin 

FCG:n kokeneet asiantuntijat tukevat asiakkaita kaikissa kiinteistöjen johtamisen kysymyksissä. Autamme yrityksiä ja organisaatioita kiinteistöjohtamisessa mm. seuraavilla osa-alueilla:  

  • Talous- ja strategiapalvelumme sisältävät esimerkiksi kiinteistön omistus- ja hallintastrategian palvelut, markkina-analyysit, kannattavuus- ja investointilaskelmat, taloudellisten vaikutusten arvioinnin sekä hankerahoitushakemukset. 
  • Tiloihin ja toimintaan liittyviin palveluihimme lukeutuvat kasvu- ja oppimisympäristön määritys, käyttäjätutkimukset, tilojen konseptointi, tilojen käyttötarkoitusmuutokset, sekä vuorovaikutus, fasilitointi ja työpajojen järjestäminen. 
  • Tekniseen konsultointiin lukeutuvat kuntotarkastukset ja -tutkimukset, arvonmääritykset, talotekninen suunnittelu, rakennetekniikan tehtävät, infrasuunnittelu, uusiutuvan energian konsultointi sekä tekniset kuntokatselmukset (TDD) ja ympäristöauditointi (EDD). 

Tutustu palveluihimme

Tilapalveluiden murros – Miten kuntien rakennuskanta suhteutetaan uudessa tilanteessa?

Kuntien tilapalvelut ovat kohdanneet viime vuosina merkittäviä muutoksia. Nyt hyvinvointialueiden perustamisen vaikutukset kunnille alkavat hiljalleen realisoitua. Sote-kiinteistöjen lisäksi myös esimerkiksi kouluverkko on muutoksessa väestömuutoksen takia.

Webinaaritallenteella syvennytään siihen, miten kuntien sote-kiinteistöt ja tilapalvelut voidaan optimoida vastaamaan nykyajan haasteita ja tarpeita.

Ilmakuva risteyksestä kaupungissa

OMA-asiantuntija on matalan kynnyksen palvelu, joka auttaa kiinteistöihisi liittyvien ongelmien ratkaisemisessa. Palvelu sopii kiinteistöjen kanssa työskenteleville johtajille ja asiantuntijoille. Tutun OMA-asiantuntijasi avulla hoidat arjen akuutit ongelmat pois päiväjärjestyksestä. 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä asiantuntijaamme ja varaa maksuton konsultaatio, niin katsotaan yhdessä teille sopivin ratkaisu.

Teemu Linnakoski
Teemu Linnakoski
Liiketoimintajohtaja, Rakentamisen tutkimukset
Lähetä viesti