Oulun kaupungilla esimiehet käyttävät Kuntarekryyn integroitua videohaastattelua rekrytointien tukena. Videohaastattelujen tavoitteena on ollut helpottaa ensisijaisesti esimiesten työtä. Toisekseen esimiehille on haluttu tarjota erilaisia ja moderneja vaihtoehtoja perinteisten rekrytointimenetelmien rinnalle. Molemmat tavoitteet ovat täyttyneet.

Digipalvelut
Digipalvelut
Ohjelmistot
Ohjelmistot
Rekrytointi
Rekrytointi

Videohaastattelutoiminto on käytössä kaikilla Oulun kaupungin esimiehillä. Eniten sitä ovat käyttäneet sivistys- ja kulttuuripalveluiden esimiehet. Heillä on keväisin massiiviset rekrytointikampanjat ja toiminto auttaa heitä haastatteluissa.  

– Videohaastattelu toimii parhaiten rekrytoinneissa, joissa on suuret hakijamäärät. Näin esimies pystyy käsittelemään isomman haastateltavien ryhmän ja katsomaan hakijoiden vastaukset silloin, kun hänelle parhaiten sopii, Monetra Oulun rekrytointipalveluiden palvelupäällikkö Miia Heilala toteaa.

Myös hakijat hyötyvät videohaastattelusta, kun haastatteluun ei tarvitse tulla paikan päälle. Se säästää matkakuluja ja aikaa, etenkin jos haastattelupaikkaan on pitkä matka.

Videohaastattelu apuna opettajien rekrytoinneissa

Hiukkavaaratalon johtaja ja rehtori Anne Moilanen Oulun kaupungilta on käyttänyt videohaastattelutyökalua opettajien vakituisissa ja määräaikaisissa rekrytoinneissa.

– Teen vuosittain 8-20 opettajarekrytointia ja hakemuksia saattaa tulla yhteen rekrytointiin yli 300. Käytän videohaastattelutyökalua kaikissa rekrytoinneissa, sillä sen avulla säästää aikaa hakijoiden esikarsinnassa. Videohaastattelun kysymykset on helppo lähettää Kuntarekryn kautta ja käyttöliittymää on muutoinkin sujuva käyttää, rehtori Anne Moilanen kertoo.

Kuntarekryn videohaastattelutyökalulla työnantaja tallentaa kysymykset ja lähettää kysymysten linkin työnhakijalle. Työnhakija vastaavasti tallentaa ja lähettää vastauksensa työnantajalle omalla ajallaan. Haastattelu ja kysymykset on mahdollista tallentaa uudelleen, kunnes lopputulos miellyttää tekijää.

Videohaastattelua on helppo käyttää

Työnhakijoilta on tullut paljon positiivista palautetta videohaastatteluista. Kaikilla ei ole ollut siitä aiempaa kokemusta. Osa on kokenut sen jännittäväksi, mutta lopulta helpoksi tavaksi kertoa itsestään ja vastata kysymyksiin.

Koronatilanne on lisännyt jonkin verran videohaastatteluja Oulun kaupungilla, mutta videohaastattelutyökalu on ollut esimiehillä aktiivisessa käytössä jo ennen koronaa. Oulun kaupungilla on vuosittain rekrytointeja reilusti yli 1000 ja työpaikkoja lähemmäs 1500. Yhdellä rekrytoinnilla voidaan täyttää useampi työpaikka. Monetra Oulu tuottaa kaupungin rekrytointipalvelut inhouse periaatteella.

Videohaastattelu - näin otat sen käyttöön

Videohaastattelupalvelu on integroitu Kuntarekryyn, ja se tuotetaan yhteistyössä kotimaisen toimittajan RecRightin kanssa. Kuntarekryn asiakkaat saavat videohaastattelutyökalun käyttöön erillisellä sopimuksella. Käyttöönotto tapahtuu nopeasti ilman erillistä koulutusta. 

Tutustu myös anonyymin rekrytoinnin lisäominaisuuteen 

Tälle asiakkaalle tarjottuja palveluitamme
Videorekrytointi Kuntarekry - rekrytointipalvelu

Kysy lisää tästä asiakastarinasta - Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
21227.jpg
Maria
Wendell
Asiakkuuspäällikkö, Rekrytointi ja HR-ohjelmistot
+358 50 520 3761
21221.jpg
Kimmo
Koski
Avainasiakaspäällikkö, Rekrytointi ja HR-ohjelmistot
+358 50 328 8517