FCG on Suomen suurimpia konsulttialan yrityksiä

FCG Finnish Consulting Group

FCG Finnish Consulting Group Oy on Suomen suurimpia konsulttialan yrityksiä. Yhteystietomme kotimaassa ja kansainvälisesti löydät vasemman laidan valikosta.

FCG-konsernin emoyhtiö on FCG Finnish Consulting Group Oy. Sen toimitusjohtaja on HTM Ari Kolehmainen. FCG:n emoyhtiön omistaa täysin Kuntaliitto Holding Oy. 


FCG:n hallitus

FCG-konsernin hallituksen kokoonpano on seuraava:

 • Jari Koskinen, puheenjohtaja, Kuntaliiton toimitusjohtaja
 • Timo Kietäväinen, Kevan toimitusjohtaja
 • Sari Kola-Nyström, Head of Sales Development, Kone Corporation
 • Antti Kuosmanen, diplomaatti
 • Timo Laitinen, Valtiokonttorin pääjohtaja
 • Kirsti Lindberg-Repo, Brand Audit Group Oy:n toimitusjohtaja
 • Hanna Tainio, varapuheenjohtaja, varatoimitusjohtaja, Suomen Kuntaliitto

FCG:n johtoryhmä

Konsernin johtoryhmän muodostavat konsernin toimitusjohtaja Ari Kolehmaisen ohella liiketoimintaryhmien johtajat:

 • Ari Kolehmainen, FCG-emoyntiö, koulutusliiketoiminta
 • Jari Marttinen, Suunnittelu ja tekniikka -liiketoiminta
 • Tommi Patanen, konsultointiliiketoiminta
 • Anette Vaini-Antila, kansainvälinen liiketoiminta
FCG-konserniyhtiöt

FCG-konsernin liiketoimintaa tekevät seuraavat FCG:n emoyhtiön omistamat yhtiöt:

FCG Konsultointi Oy, y-tunnus 2474027-3, liiketoimintaryhmän johtaja DI Tommi Patanen. Konsultointipalvelumme tukevat asiakkaidemme hyvää ja laadukasta johtamista. Palvelumme rakentuvat johdon konsultoinnin, hyvinvointi- ja ICT-palveluiden, valmennuspalveluiden ja tutkimuspalveluiden osaamiselle. Tuotamme tietoa johtamisen tueksi.

FCG Koulutus Oy, y-tunnus 2474033-7, liiketoimintaryhmän johtaja HTM Ari Kolehmainen. Koulutus- ja valmennuspalvelumme tukevat asiakkaitamme ammatillisen osaamisen, johtamisen ja työyhteisöjen kehittämisessä. Olemme kuntasektorin johtava koulutuspalveluiden tarjoaja Suomessa. FCG on sijoittunut vuosi toisensa jälkeen koulutuspalveluiden imagotutkimuksissa kärkinimien joukkoon.

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy, y-tunnus 2474031-0, liiketoimintaryhmän johtaja DI, MBA Jari Marttinen. Suunnitteluun ja tekniikkaan liittyvä palvelutarjontamme kattaa laaja-alaisesti yhdyskuntasuunnittelun, talo- jakorjausrakentamisen, vesihuollon suunnittelun sekä ympäristökonsultoinnin. FCG:n suunnittelutoiminnassa tehdään tiivistä yhteistyötä asiakkaiden ja kokomaan kattavan asiantuntijaverkoston kanssa.

FCG International Oy, y-tunnus 2474032-9, liiketoimintaryhmän johtaja KTM Anette Vaini-Antila. Kansainvälisessä projektiliiketoiminnassa vahvuuksiamme ovat läsnäolo paikallisilla markkinoilla, vahva ja monipuolinen kansainvälinen kokemus ja sektoriosaaminen sekä tehokas henkilöstövoimavarojen hyödyntäminen. Painopiste on ympäristöön, vesihuoltoon ja luonnonvaroihin liittyvissä hankkeissa. Hyvinvoinnin ja opetussektorin hankkeet ovat kasvava liiketoiminnan alue.

FCG Kuntarekry Oy, y-tunnus 2340668-7, vt. toimitusjohtaja Marita Lehikoinen. FCG Kuntarekryn palvelu Kuntarekry.fi on valtakunnallinen kunta-alan työnhakupalvelu ja kuntatyönantajien rekrytointipalvelu. Työnhakijoille Kuntarekry tarjoaa tuhansia avoimia työpaikkoja kaikkialta Suomesta sekä helpot sähköiset työvälineet töiden hakemiseen. Työnantajille - kunnille, kaupungeille, kuntayhtymille ja kuntien omistamille yrityksille - Kuntarekry tarjoaa rekrytoinnin ohjelmisto- ja asiantuntijapalveluja.

FCG Prodacapo Finland Oy, y-tunnus 0684411-6, toimitusjohtaja Kari Lappalainen. FCG Prodacapo Group on alansa johtava Value Based Healthcare –malliin sekä sosiaali- ja terveydenhuollon suorituskyvyn johtamiseen erikoistunut tietojärjestelmätoimittaja Pohjoismaissa. FCG Prodacapo Groupiin kuuluu Suomen yhtiön lisäksi tytäryhtiöt Ruotsissa (FCG Prodacapo AB) ja Norjassa (FCG Nirvaco AS).

FCG City Portal Oy, y-tunnus 2699398-7, toimitusjohtaja M.Sc Heikki Rajasalo. FCG City Portal keskittyy kaupunkitietoa sisältävien ohjelmistojen, tuotteiden ja palvelujen myyntiin. Tuotteita ovat esimerkiksi MAPGETS, 3D-sovelluskehitysalusta ja alustan päälle tuotettu kuntien ja kaupunkien tiedonjakoa ja projektityöskentelyä tehostava CityInfo-palvelu.

FCG Elbit Oy, y-tunnus 1844393-4, toimitusjohtaja Juho Toivonen, on globaali ohjelmistotoimittaja, joka kehittää moderneja, innovatiivisia ja käyttäjäystävällisiä ohjelmistoratkaisuja johtamisen tueksi. ELBITHR on ohjelmistoratkaisu, joka yksinkertaistaa, automatisoi ja tehostaa henkilöstöhallinnon ja johtamisen prosesseja. ELBIT HR –ratkaisua käytetään yli 250 organisaatiossa ja 45 eri maassa. ELBIT KUNTO ohjelmistoratkaisu kuntoutuslaitosten toiminnanohjaukseen on markkinajohtaja Suomessa. www.elbit.fi


Kansainväliset tytäryhtiöt

FCG:llä on tytäryhtiöt Ruotsissa (FCG Swedish Development AB, FCG Datawell AB), Norjassa (FCG Nirvaco AS), Virossa (FCG Invicta OÜ), Bulgariassa (POVVIK) sekä Uudessa Seelannissa (FCG ANZDEC). Serbiassa on lisäksi pysyvä edustusto.

FCG Sweden (FCG Swedish Development AB) on FCG:n Ruotsissa toimiva, kehityskonsultointiin keskittynyt tytäryhtiö. Yhtiöllä on vahva asema erityisesti Afrikkaan, Lähi-itään ja Latinalaiseen Amerikkaan suuntautuvassa kehityskonsultoinnissa ja sen osaamista on erityisesti julkisen sektorin muutoshankkeet, luonnonvarojen käytön konsultointi, kansalaisyhteiskunnan kehittämiseen liittyvät hankkeet sekä erilaiset arvioinnit. www.fcgsweden.se

FCG Invicta, Viro
Virossa toimiva Invicta tarjoaa koulutus- ja konsultointipalveluita asiakkailleen. Yhtiö toimii kouluttajien ja konsulttien verkostona, ja sen kantavana ajatuksena on tukea pitkäjänteisesti asiakkaitaan ja asiakasorganisaatioitaan kehittämään toimintaansa ja saavuttamaan tavoitteensa. http://www.invicta.ee

Povvik, Bulgaria
Bulgariassa toimiva POVVIKon johtava ympäristökonsultointiin, johdon konsultointiin ja aluekehitykseen erikoistunut yhtiö Bulgariassa. Sen asiakaskuntaan kuuluu laajasti eri toimialoja edustavia organisaatioita sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta Balkanin alueella. http://www.povvik.com

FCG ANZDEC, Uusi-Seelanti
Uudessa-Seelannissa toimiva FCG ANZDEC on kansainväliseen kehityskonsultointiin keskittynyt yhtiö. Sen tarjoamien palveluiden tavoitteena on tukea kestävää kehitystä ja uudistuvien luonnonvarojen kestävää käyttöä kehittyvissä maissa. Yhtiön asiakkaina ovat kansainväliset rahoittajat, esimerkiksi Maailmanpankki (WB) ja Aasian kehityspankki (ADB). http://www.anzdec.co.nz 

FCG toimii verkostomaisesti

FCG toimii verkostomaisesti yhteistyössä Kuntaliitto-konsernin ja erilaisten strategisten kumppaniensa kanssa. FCG:n asiakaskuntaan kuuluu julkishallinnon lisäksi laajasti myös yksityisen sektorin asiakkaita.

Tutustu verkkolehteemme

 Katso yritysvideomme

Lue vuosikertomuksiamme:

FCG:n vuosikertomus 2016
4.7 MB, päivitetty 24.4.2017
FCG:n vuosikertomus 2015
4.2 MB, päivitetty 3.5.2016
 
FCG vuosikertomus 2014
5 MB, päivitetty 22.4.2015
FCG vuosikertomus 2013
1.9 MB, päivitetty 24.4.2014
FCG vuosikertomus 2012
4.8 MB, päivitetty 13.2.2014
FCG vuosikertomus 2011
3.2 MB, päivitetty 29.4.2014