Työn tuottavuuden johtaminen

Työn tuottavuuden johtaminen tuo säästöjä ja parempaa työkykyä.

Työn tuottavuus kääntyy laskuun, kun tekijät voivat huonosti. Työkyvyn tukeminen edistää työhyvinvointia ja parantaa samalla työn tuottavuutta. Yhdistämällä työkykyjohtaminen muihin tuottavuutta parantaviin toimiin voidaan luoda selvää säästöä.

Työntekijöiden kohentunut jaksaminen tarkoittaa myös parempaa tuottavuutta

Julkisen sektorin työssä jaksamisesta on viime vuosina puhuttu enenevissä määrin. Etenkin sote-kentällä työn lisääntynyt vaativuus yhdistyy yhä niukempiin resursseihin, ajaen monet ammattilaiset jaksamisensa äärirajoille. Sama kehityssuunta on nähtävissä myös muilla aloilla. Sairauslomien, sijaistarpeiden, vaihtuvuuden ja työkyvyttömyyseläkkeiden myötä syntyy valtavasti suoria ja epäsuoria kustannuksia. 

Työn tuottavuutta tukee hyvinvoiva työyhteisö, jossa ammattilaiset voivat keskittyä tehtäviinsä. Samalla on tärkeää purkaa tuottavuutta heikentäviä tekijöitä. 

Näiden kustannusten välttäminen on mahdollista vain, mikäli juurisyyhyn pureudutaan tehokkaasti. Työkykyjohtaminen tunnistaa ja pyrkii eliminoimaan hyvinvointia ja jaksamista alentavat tekijät ja mahdollistaa sen, että ammattilaiset voivat keskittyä mahdollisimman hyvin työhönsä. Kun lisäksi selvitetään muut mahdolliset sopeutustoimet ja työn tehokkuutta parantavat tekijät, voidaan työn tuottavuutta kasvattaa ilman, että palveluiden laatu tai työntekijöiden hyvinvointi kärsii. 

Tuemme matkalla kohti parempaa työn tuottavuutta 

FCG on Suomen kokeneimpia ja laaja-alaisimpia julkisen sektorin konsulttitaloja. Monipuolisen osaamisemme ansiosta asiakkaamme löytävät avun myös niihin tilanteisiin, joiden ratkaisut vaativat monen alan ammattitaitoa. Työn tuottavuuden kysymyksissä tarvitaan asiantuntemusta niin talouden suunnittelusta kuin henkilöstön hyvinvoinnin kehittämisestä. Meiltä löytyy huippuosaajia kumpaankin aihepiiriin. 

Kiinnostuitko? Ole rohkeasti yhteydessä asiantuntijaamme – suunnitellaan yhdessä teille sopiva ratkaisu. 

Ota yhteyttä asiantuntijaamme. 

Sami Miettinen
Sami Miettinen
Varatoimitusjohtaja