Näkemyksiä

JobMatch soveltuvuustestit saatavilla rekrytointien tueksi

Työnhakijan soveltuvuuden testaamiseen tarkoitetut JobMatch-testit ja testityökalu ovat nyt saatavilla kaikille asiakkaillemme. Voitte hyödyntää testejä rekrytoinnin päätöksenteossa ja testata työnhakijoiden soveltuvuutta haettuun tehtävään.  Lisäksi testejä voidaan hyödyntää myös jo teillä työskentelevien henkilöiden testaamiseen, esimerkiksi työuran kehittymisen tai tiimien rakentamisen näkökulmasta.

Nopeaa ja kustannustehokasta soveltuvuustestausta

JobMatch-testaustyökalu on kehitetty alun perin Ruotsissa ja sitä käyttää jo sadat ruotsalaiset julkisen sektorin organisaatiot. Testit sisältävät 200 väittämää, jotka mittaavat nimenomaan henkilön soveltuvuutta työnteon näkökulmasta. Testien tekemiseen menee n. 30-45 minuuttia aikaa ja testitulokset saa heti. Testin jälkeen sekä hakija että testin arvioija saa raportit tuloksista, joita voidaan verrata järjestelmästä valmiiksi löytyviin työntekijäprofiileihin.

Lisäksi järjestelmä tarjoaa rekrytoijalle esimerkiksi vinkkejä siihen, millaisia asioita kannattaa kysyä haastattelussa. Myös hakijat saavat automaattisesti kattavan yhteenvedon testituloksista, mikä voi auttaa hakijaa työnhaussa.

JobMatchin perusajatuksena on, että ei ole olemassa huonoja hakijoita, tai oikeita tai vääriä vastauksia. Testi nimenomaan mittaa sitä, miten kyseinen henkilö soveltuu työtehtävään ja esimerkiksi sitä, viihtyisikö tämä kyseisessä tehtävässä. Testauksen pohjana on laaja data, joka on kerätty yli 145 työntekijäprofiilia vasten tuotettujen testien (30 000kpl) tuloksista. Samalla testi mittaa myös vastausten luotettavuutta, eli toisin sanoen testiä on todella vaikea myöskään hämätä antamalla ”rekrytoijaa miellyttäviä vastauksia”.

Kokeile yhdessä tai useammassa rekrytoinnissa

Voit hankkia käyttöösi yksittäisiä testejä, joiden purkamisessa auttavat FCG:n sertifioidut asiantuntijat. Teidän on myös mahdollista ottaa koko järjestelmä käyttöön, jolloin me koulutamme teidän organisaatioonne omat sertifioidut asiantuntijat, joilla on valmius tehdä testien purkuja hakijoiden kanssa.

Jos haluat lisätietoja, voit jättää meille yhteydenottopyynnön tai tutustua aiemmin järjestettyyn webinaariin, jonka tallenteen voit ladata alla olevan lomakkeen kautta tai kysy lisää omalta asiakasvastaavaltasi!


Ota yhteyttä ja kysy lisää

Kimmo Koski
Kimmo Koski
Avainasiakaspäällikkö
Lähetä viesti
Maria Wendell
Maria Wendell
Asiakkuuspäällikkö
Lähetä viesti
Merja Peltola
Merja Peltola
Johtaja, Asiakkuudet
Lähetä viesti
Hannu Juvonen
Hannu Juvonen
Asiakaspäällikkö
Lähetä viesti